Bearbeta:

Butong paneler

Ladda ner:
Butong-process för arkitekter på engelska (6mb)

Produktionsprocessen

Utvecklingen av Butongprocessen startade 2006 med att skapa känslan av ljus som passerar genom höstlöven i en tunn panel.

Enkelt förklarat så skapas Butong genom att pressa en stöpningsmassa mellan två formmatriser med extruderade celler exempelvis två lager av bubbelplast. På så sätt erhåller vi en panel som är uppbyggd av två sammanfogade lager med nätstruktur. På så sätt får vi en panel som är uppbyggd av två sammanfogade lager med nätstruktur.

Den ännu inte härdade panelen kan, med bibehållen tjocklek, placeras på en enkelsidig form. Detta gör att vi kostnadseffektivt kan framställa paneler med en optimal tjocklek och valfri tredimensionell utformning i stora eller unika upplagor. Det gör att vi kostnadseffektivt kan producera paneler med optimal tjocklek och valfri tredimensionell design i stora eller unika upplagor.

Ladda ner en PDF och eller hör av dig till oss för mer information om hur Butong kan hjälpa dig och att förverkliga din design eller dröm.

Tillverkningsmetoden, butongen och våra tillämpningar är patentsökta i olika regioner och har blivit beviljade patent i Japan, Sydafrika och USA.

Läs mer om hur du använder våra paneler

Väggpaneler i betong från Butong - världens ledande leverantör av växtväggar

Akustikpaneler – Låt ljus passera genom panelen

Gröna fasader av Butongpaneler i hållbar betong - för gröna väggar som är hållbara på alla sätt. Levereras av Butong AB Stockholm och Paris till världen

Gröna väggar och inomhusträdgårdar – Låt växter växa genom panelen

Gröna fasader av Butongpaneler i hållbar betong - för gröna väggar som är hållbara på alla sätt. Levereras av Butong AB Stockholm och Paris till världen

Gröna fasader – Låt det växa ute

Designprojekt av Buitong, ett undertak i genomskinlig betong

Undertak och designobjekt – Låt det synas