ArrowArrow
ArrowArrow
Slider

Roslagstulls återbruk

 

Beställare: Stockholm Vatten och Avfall

Koncept och genomförande: Butong

År: 2019

 

Roslagstulls återbruk befinner sig i mäktiga bergrum som ger en unik miljö. Förutom ljusdesign finns inga stora inrednings behov. Det som ändå ansågs ha mervärde för återvinnande kunder och anställda var växtlighet. 

Butong vann denna upphandling i konkurrens, tack vare att vi på ett naturligt sätt kunde tillvarata bergets form och materialitet. Och därmed skapa en effektiv lösning som är mycket billig i drift.

Butong designade en modulär växtpanel som klättrar upp för bergväggen. Och nu ett år senare exploderar växtväggen med färger och tropiska klängväxter. 

En stor del av vattenbehovet täcks av vatten som naturligt droppar från grottans tak och som leds med självfall till växtväggens överkant. En luftavfuktare hjälper också till att fylla ett återvunnet fat varifrån vatten pumpas till väggen vid behov.

Som en del i projektet så har vi även levererat ett antal flyttbara golvstående moduler.
Dessa är utförda för att klara av den synnerligen ruffa miljön och placeras efter behov när delar av verksamheten behöver skylas.

 

Liknande projekt

Studioverket 2013

Smålands Nation 2011

CCPP 2011