DSC_6894
Påvelsnickares gränd - 1
Påvelsnickares gränd - 2
Växtvägg påvels19
Påvelsnickares gränd - 3
Påvelsnickares gränd - 4.
Påvelsnickares gränd - 5
Påvelsnickares gränd - 6
Påvel snickare outdoor greenwall 3
Påvel snickare outdoor greenwall 8
C:UsersLarsDocumentsVasakronan.pdf

Påvel snickares gränd

 

Arkitekt:
SEs Landskap, Sofia Eskildotter

Beställare:
Vasakronan, Margareta Fransson, Sara Rääf

Växtdesign:
Korns Trädgårdar, Peter Korn

Ljusdesign:
WSP, Mikaela Pärsdotter-Andersson

Fotograf:
Birnee, Per Lundström

År:
2017

Skrivet om projektet;
Article on Gooood.hk på engelska

Med temperaturer från + 30 ° C under sommaren till -30 ° C på vintern, utformades denna 100% mineraliska, levande vägg, för att leverera växtlighet året runt. Butong valdes för att förbättra helhetsintrycket under den kalla årstiden.

Panelen är genomskinlig och bakbelyst. Bakbelysta paneler ger en kvalitet till den mörka säsongen när man inte kan förvänta sig mycket grönt på en vägg i Sverige.
Växter valdes, drevs upp och planterades av växtexperten Peter Korn. Alla valda växter sprids genom rotskott, för att tillväxten ska expandera naturligt. Utöver det har alla växter långa perioder med blomning eller är vintergröna, vilket resulterar i 9–10 månader/år av blomning, av minst en art i väggen.

Varje panel har en slät 3D-form för att efterlikna skärgårdens klippor. Idén baseras på att ett aturliknande utseende skapar större förståelse för en mer slumpmässig växttäckning. Panelernas röda kopparfärg valdes för att skapa en behaglig kontrast till växternas grönska, det bidrar till att 3D-formen upplevs naturlig och tillåter regelbundet karga delar.

Liknande projekt